zaterdag 28 januari 2012

Jan Houtman


Vandaag weer een foto van de Jan Houtman. De afgelopen weken heb ik er regelmatig 's avonds een poosje aan geborduurd en je kunt dan ook zien dat het opschiet. Ik moet nog wel steeds 2 blokjes gedeeltelijk uithalen. De ene omdat ik zelf een telfout heb gemaakt en het andere blokje omdat er een drukfoutje in het patroon zit. Ik kom sowieso regelmatig foutjes in het patroon tegen, dan ontbreekt er op papier een kruisje of er staat zomaar een kruisje die er totaal niet tussen hoort.Opletten dus.Maar mooi wordt hij wel.

donderdag 19 januari 2012

Gevonden



Ook nummer 4 van de vlindertjes is gevonden. Daar waar ze heel lang geleden altijd in zaten nl. de fototas. Die hadden we bijna altijd bij ons en ik had dan ook altijd een borduurwerkje bij me. De fototas staat al jaren in een hoekje in een kast want het gewone spiegelreflextoestel is al jaren terug vervangen door een digitale camera. Maar ik had een helder moment en vond het borduurwerkje inderdaad in die tas.

maandag 16 januari 2012

Iets heel ouds



In een soort van opruimbui vond ik in een laatje een aantal borduurwerkjes. Het ene setje is van Ot en Sien waarbij de letters Sien nog geborduurd moeten worden.

Het andere zijn 4 vlindertjes, waar ik maar 3 van kon vinden in de la, die heel lang geleden, meer als 30 jaar, verpakt waren bij pakjes sigaretten. Hoe kwamen ze erbij vraag ik me nu af. Misschien om mensen minder te laten roken.De sigaretten werden gekocht en op gerookt door een toenmalig aanstaand schoonzusje. En veel heeft ze ervan gerookt want ik heb ook voor haar en voor mijn zus de vlinders geborduurd en er waren 4 verschillende. Ik ga nog maar eens op zoek naar het vierde vlindertje en dan kan ik ze een keer inlijsten. Het zakje eromheen is er wel dus de 4e moet toch ergens zijn.

woensdag 11 januari 2012

Update snowglobe


Even mijn Snowglobe laten zien.Het gaat bij mij niet zo snel als de andere borduursters van de lijst, die zijn al bij de 4 e en 5e , maar met af en toe een uurtje kom ik er ook wel. Waar ik een beetje trots op ben is dat ik de stiksteken aan de buitenkant al af heb. Meestal wordt dat uitgesteld en blijft het eerst weer liggen. Misschien dat ik hem dit weekend af krijg maar dan moet mijn garen wel binnen komen. Ik heb inmiddels 80% van alle DMC kleurtjes maar toch kom je dan weer een kleur tegen die je niet hebt. En om toch alle kleurtjes te krijgen bestel ik op deze manier een paar strengetjes bij.

dinsdag 3 januari 2012

Quilten


Gisteravond had ik zin om achter de naaimachine te gaan maar ik had niks klaarliggen om in elkaar te zetten. Wat ik nog wel had liggen was een heleboel lapjes voor een quilt. Ook ooit eens aan begonnen maar niet verder gekomen. Ik heb mijn lapjes dus maar gepakt en ben daar een poosje mee bezig geweest. Alleen was mijn klos blauw garen te snel leeg. Dus moest ik na een uurtje weer stoppen. Jammer genoeg was ik vandaag niet in de gelegenheid om nieuw garen te halen dus vanavond kan ik hiermee niet verder. Ik heb nog wel kleine klosjes blauw maar dat zijn andere kleuren en dan ben ik een pietje precies, niemand die het ziet als het klaar is maar dat is nu eenmaal de aard van het beestje.

maandag 2 januari 2012

Kerstexchange


Mijn eerste berichtje in 2012. Met een foto van de kerstexchange 2011 van het Borduurpaleis waar ik aan heb mee gedaan. Van Anke ontving is een mooie kerstkaart met 2 pannenlappen waarop zij heel toepasselijk Gingerbreadpoppetjes had geborduurd. Ook had ze het recept en het verhaal van het koekemannetje bijgevoegd. Anke, nogmaals bedankt voor dit moois.